Свет

ВИДЕО: Терористи со автоматски пушки се шетаат низ Париз

ВИДЕО: Терористи со автоматски пушки се шетаат низ Париз

Терористи со автоматски пушки се шетаат низ Париз. Двајца маскирани напаѓачи се снимени како носат автоматски пушки во делот на Париз каде од утринава се води опсежна полициска акција со цел пронаоѓање на организаторот на терористичките напади Абделхамид Абауд.

За Абауд се тврди дека е организатор на седумте синхронизирани терористички напади што се случија во петокот во Париз.

Двајца или тројца терористи, меѓу кои се претпоставува дека е и Абауд во моментов се опколени во стан во предградието Сан Дени, од каде пукаат на полицијата.

Што се случува во моментов во Париз погледнете на следниот линк.