Балкан

Терористи меѓу сириските бегалци во Бугарија

Терористи меѓу сириските бегалци во Бугарија

Меѓу сириските бегалци во Бугарија има и терористи.

Боаз Ганор, директорот на израелскиот Специјализиран институт за анти-тероризам во Херц, во Варна предупреди дека групата е од таканаречените „хибридни челии“, кои можат да чекаат со години додека им се  нареди да извршат атентат или да се вклучат во некаква акција.