Балкан

Терористи и’ се заканија на Грција

Терористи и’ се заканија на Грција
Терористи и' се заканија на Грција

Грчката терористичка организација „Заговор на огнените јадра“, преку писмо се заканија со бомбашки напади и егзекуции во Грција, јавуваат грчки медиуми.

Целта на вооружените напади е да се предизвика хаос и дестабилизација, се вели во писмото.

Членовите на Организацијата предупредуваат дека „целите може да станат реалност преку план за акции со помош на мали групи кои ќе таргетираат цели и ќе извршат напади“.

 

Грчкиот министер за финансии Јанис Варуфакис ги нарече кредиторите на Грција „терористи“ и ги обвини дека сакале да ги понижат Грците.