сабота, 19 август 2017  |  Вести денес: 33

Терористите од Брисел поседувале оружје доволно за нов напад

Терористите, кои ги извршија терористичките акции во Брисел пред една година, оставиле скриен арсенал, доволен за извршување нов напад, јавија белгиски медиуми.

133243048

Поврзани вести

Податоците се од извор близок до истрагата и биле извадени од компјутер, фрлен од напаѓачите, непосредно пред нападите на аеродромот и во метро станица во Брисел.

Според иследниците, во гаража што ја користеле терористите биле сокриени четири автоматски пушки, две бомби, две експлозивни направи и радиостаници.

Снимка од разговорот меѓу терористите и нивниот обучувач во Сирија покажува дека арсеналот е на располагање, доколку се појават нови лица, кои сакаат да извршат напади.

Најчитани вести