Македонија,Крими хроника

Тешка кражба во галеријата за слики „Леонардо“

Тешка кражба во галеријата за слики „Леонардо“

Тешка кражба се случила завчера во галеријата за слики „Леонардо“ на булеварот „Партизански одреди“.

Оттаму се одземени уметнички слики и икони во вредност од 250.000 денари.

Се преземаат мерки за откривање на сторителот и расчистување на случајот