Македонија,Крими хроника

Тешка кражба во Капиштец

Тешка кражба во Капиштец

Тешка кражба се случила во саботата во станот на четириесет и двегодишниот Ѓ.Ц. во Скопје.

Од станот се украдени два лап топ компјутери и разновиден златен накит.

Со кражбата крадецот се стекнал со противправна имотна корист од околу 300.000 денари.

Полицијата превзема мерки за откривање на сторителот.