Македонија,Крими хроника

Тешка кражба во Музејот на Гоце Делчев во Битола

Тешка кражба во Музејот на Гоце Делчев во Битола

Тешка кражба се случила вчера во Музеј – Спомен куќата на Гоце Делчев во Битола.

Засега непознат сторител влегол во Музејот и одзел разно оружје експонати: четири пиштоли, две пушки, две турски сабји и еден турски јатаган.

Извршен е увид и се работи на целосно расчистување на случајот.