Македонија

Тешка кражба на „Тодор Чангов“ во Скопје

Тешка кражба на „Тодор Чангов“ во Скопје

Како што соопшти МВР,  со употреба на погоден предмет сторителотнасилно ја отворил влезната врата од куќата сопственост на И.М.(36) и  при што одзел 4000 евра, неколку златни нараквици, златни прстени, еден пиштол „Застава ТТ“ кал. 7,62мм, а потоа го напуштил местото на настанот стекнувајќи се со противправна имотна корист од околу 300.000 денари.

Се преземаат мерки за пронаоѓање на сторителот како и целосно расчистување на случајот.