Тешко повреден геодет кој паднал во дупка

Геодет од Делчево бил тешко повреден додека вршел работни задачи, информираше МВР. Според полицијата, несреќата се случила вчера околу 14 часот во непосредна близина на македонско- бугарската граница. Тогаш геодетот В.З.(53) од Делчево, вработен во Агенцијата за катастар и недвижности, извршувал работни задачи. Но поради нерамен терен, стапнал во вдлабнатина и паднал, при што добил … Продолжи со читање Тешко повреден геодет кој паднал во дупка