среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Тест на приоритети според Фројд

frojd

Последни вести

Секојдневните навидум обични активности мoжат да покажат што вам ви е најбитно во животот.

Познатиот психоаналитичар сметал сека секој има различни приоритети во животот кои можат да се одредат со помош на тест.

Решете го тестот и дознајте кое е вашето „гориво“:

Се наоѓате дома. Во исто време се случуваат 5 различни работи кои бараат ваше внимание. На што прво ќе обратите внимание?

1.Ѕвони телефон.

2.Детето плаче

3.Некој ви ѕвони на врата.

4.Облeката ви се суши на балкон, а почнува да врне дожд.

5.Водата која сте ја пуштиле од чешма почна да се прелива преку лавабото.

Запишете на лист хартија по кој редослед ќе ги извршите овие задачи.

1.Телефонот ја претставува вашата работа

2.Дете-Семејство

3.Врата-Пријатели

4.Облека-Пари

5.Чешма-Секс

Најчитани вести