Крими хроника

Тетовчанец лишен од слобода, заради издржување затворска казна

Вчера, постапувајќи по судска наредба, СВР Тетово го лиши од слобода лицето Ирфан Н. (29), од Тетово,  кој се барал за издржување затворска казна во траење од една година и десет месеци, за сторено кривично дело “тешка кражба”.

Истиот е спроведен во КПУ-Затвор Тетово.