Македонија,Крими хроника

Тетовец бесправно градел на Попова Шапка

Тетовец бесправно градел на Попова Шапка

СВР Тетово поднесе кривична пријава против Х.М.(44) од Тетово за сторено кривично дело „бесправно градење“ и „узурпација на недвижности“.

Пријавениот под објектот на жичарницата „Попова Шапка“ во Тетово извршил узурпација на државно земјиште и без одобрение за градба го изградил угостителски објект „Шари“.