Македонија,Крими хроника

Тетовец киднапирал малолетничка на која и „фрлил око“

Тетовец киднапирал малолетничка на која и „фрлил око“

Дваесет и двегодишен Ш.Љ. од Тетово киднапирал малолетничка и ја присилувал да биде во врска со него.

Тој од раскрсницата од улиците „Штипска“ и „Илинденск на сила ја однел  шестнаесет годишната малолетничка во стан, но бидејќи истата давала отпор и почнала да вика, пријавениот ја однел во друг стан во  Тетово присилувајќи ја да биде во љубовна врска со него, каде ја држел до 14,00 часот, кога истата успеала да побегне.