Свет

Тимошенко на лекување во Германија

Тимошенко на лекување во Германија

Поранешната украинска премиерка започнала третман во болница во германскиот град Берлин.

Докторите од болницата истаканле дека е тешко да се процени колку ќе трае лекувањето на 53-годишната Тимошенко која има три оштени дикскови меѓу пршлените кои се појавиле за време на нејзиниот престој во затвор.

Таа беше осудена за злоупотреба на служената должност додека беше премиер на Украина.

Иако во моментов таа нема никаква политичка улога, но се смета за мошне влијателна личност на политичката сцена во Киев. Украинските медиуми пишуваат дека таа може да се кандидира на претседателски избори закажани за 25 мај.