Свет

Тимошенко: Русија не и објави војна само на Украина, туку и на САД и Велика Британија

Тимошенко: Русија не и објави војна само на Украина, туку и на САД и Велика Британија

Откако го окупираше Кримскиот полуостров, Русија не и објави војна само на Украина, туку и на САД и Велика Британија, кои се гаранти за украинскиот суверенитет, изјави во своето обраќање до украинскиот народ поранешниот премиер на земјата Јулија Тимошенко, пренесе „АФП“.

„Владимир Путин знае дека кога ни објави војна на нас, им објави војна и на гарантите на нашата безбедност, САД и Велика Британија“, изјави Тимошенко.

„Не верувам дека Русија ќе ја помине црвена линија. Ако го направи тоа, тие ке изгубар“, истакнала Тимошенко.