Македонија,Крими хроника

Тинејџер доби кривична поради детска порнографија

Тинејџер доби кривична поради детска порнографија

Осумнаесетгодишниот А.А. од Кичево доби кривична пријави поради сомнение дека изработувал и дистрибуирал детска порнографија.

Пријавениот, во текот на септември, октомври и ноември 2014 година, со својот мобилен телефон снимил, зачувал а потоа дистрибуирал фотографии и видео материјал со порнографска содржина од неговата малолетна девојка. Тој откако на различни локации во Кичево го снимил порнографскиот материјал, преку програмите за Интернет комуникација ги дистрибуирал до поголем број сопственици на мобилни апарати и ученици во средното училиште во Кичево.