Свет

Тинејџер глумел гинеколог во позната болница

Тинејџер глумел гинеколог во позната болница

На одделението за гинекологија и акушерство во болница во западен Палм Бич повеќе од еден месец 17-годишно момче глумело дека е доктор.

Неговата измама била откриена дури откако на пациент му се претставил на доктор Себастијан Кент, кој работи на одделот за гинекологија и акушерство.

Во полицискиот извештај  е наведено дека тинејџерот бил во ординацијата додека докторот Себастијан го правел прегледот.

Тој потоа го повикал обезбедувањето кое, пак, повикало полиција.

Болницата изјавила дека момчето не вршело никакви прегледи врз пациентите и додала дека веднаш била покрената истрага.