Свет

Тинејџер – камиказа се исплашил и се предал во полиција

Тинејџер – камиказа се исплашил и се предал во полиција

Тринаесетгодишно момче кое било претворено во жива бомба од страна на „Исламска држава“ пред да го иврши нападот се предомислило и се предало на полицијата на Ирак.

Несудениот терорист бил привлечен кон групата од Сирија и требало да изврши  самоубиствен напад во Багдад.

Во последен момент, сепак, момчето се исплашило и се откажало, и се пријавило  на ирачката полиција. Снимен е напнатиот  момент во кој експерти ги уништуваат експлозивите. Според официјалната информација бомбите успешно биле деактивирани.