Свет

Тинејџер застрела четворица во Јужна Каролина

Тинејџер застрела четворица во Јужна Каролина

Пожарникар доброволец успеа да го запре момчето пред полицијата да пристигне, коешто пак, го овозможи засолнувањето на другите ученици. Напаѓачот не влегол во училиштето, наведуваат од локалнта полиција.

Едно од ранетите шестгодишни деца се уште е во тешка состојба. Другиот ученик и 47-годишната учителка пак, се здобиле со полесни повреди и по прегледот се пуштени од болница.