Балкан

Тинејџерки од Косово сакале да заминат во џихад

Тинејџерки од Косово сакале да заминат во џихад

Косовската полиција спречила две четиринаесетгодишни девојчиња да заминат и да и се придружат на Исламската држава.

Како што пишваат тамошните медиуми двете девојчиња на 28. март без никој да знае се обиделе илегално да ја поминат границата меѓу Косово и Македонија, но косовската полиција ги спречила во намерата.

Девојчињата се деветто одделение и се од селото Трпеза.

Овој настан ги шокираше сите мештани на селото.