понеделник, 21 август 2017  |  Вести денес: 57

Титула Национален уметник за писателот Никола Маџиров

Досегашни добитници на титулата Национален уметник на Република Македонија се музичкиот уметник и пијанист, Симон Трпчевски, сценаристот и режисер, проф. Милчо Манчевски, естрадниот уметник Есма Реџепова –Теодосиевска, оперскиот пејач Борис Трајанов и оперската певица Ана Дурловски.

maxirov

Последни вести

Претседателот на Република Македонија  Ѓорге Иванов денеска ќе ја додели титулата Национален уметник на Република Македонија на писателот Никола Маџиров.

Признанието се доделува согласно Законот за Национален уметник на Република Македонија.

Досегашни добитници на титулата Национален уметник на Република Македонија се музичкиот уметник и пијанист, Симон Трпчевски, сценаристот и режисер, проф. Милчо Манчевски, естрадниот уметник Есма Реџепова –Теодосиевска, оперскиот пејач Борис Трајанов и оперската певица Ана Дурловски.

Најчитани вести