петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 15

ТМРО: Да се прогласи вонредна состојба поради земјотресите

tmro

Последни вести

Претседателот на ТМРО, Ванчо Шехтански, бара владата да прогласи вонредна состојба во земјата, поради серијата земјотреси кои се случија во изминативе денови.

Во градот Скопје и околината, владата веднаш да прогласи  вонредна состојба. Силните земјотреси кои два дена постојано го тресат Скопје, предизвикаа не само вознемиреност, туку и реална паника меѓу населението. Не постојат нормални услови за работа на институциите, а за училиштата и за градинките да не зборуваме, со оглед на постојаните стресови предизвикани од силните потреси, од кои норманиот живот во овие денови е невозможен, изјави претседателот на ТМРО Ванчо Шехтански.

Најчитани вести