петок, 21 октомври 2016  |  Вести денес: 67

ТМРО: Мешањето на ЕУ ја прави Македонија протекторат

Последни вести

За ТМРО одлучувањето и мешањето на меѓународната заедница за внатрешни прашања на една независна држава се вика протекторат, реагира оваа политичка партија со сооштение до јавноста во врска со вчерашното отпочнувањето на преговорите меѓу претставници на ВМРО ДПМНЕ и СДСМ во Брисел, под покровителство на Европарламентот, а за решавање на политичката ситуација во земјава.

– Немањето капацитет и изнесувањето на секој проблем надвор од својот двор не е добро за имиџот на земјата и тоа подразбира странско мешање за секој случај и иден отворен проблем. Веројатно нема друг пример каде Европската унија решава внатрешен проблем во некоја европска држава, се вели во реакцијата на ТМРО.

Најчитани вести