недела, 23 октомври 2016  |  Вести денес: 0

ТМРО: Непризнавањето на Иванов е антидржавен чин

tmro

Последни вести

Од партијата ТМРО ги осудија јавно изречените ставови на како што велат поедини партии дека не го признаваат претседателот Ѓорѓе Иванов.

-ТМРО ги осудува јавно изречените ставови на поедини партии, како опозициони, така и владејачки дека не го признаваат легитимитетот на македонскиот претседател Ѓорѓе Иванов. Ваквиот вокабулар е антидржавен чин со кој не ја признаваат ни Република Македонија. Не постои држава во Европа каде релевантни партии одат до тој степен антидржавно за да се оградуваат од легитимноста на институцијата шеф на држава“, изјави Бојан Ѓоргиовски, член на ТМРО.

 

Најчитани вести