Македонија

ТМРО: Сквернавењето на фонтаната на Александар Македонски е омаловажување на нашата историја

ТМРО: Сквернавењето на фонтаната на Александар Македонски е омаловажување на нашата историја

ТМРО упатува јавна критика до Министерството за внатрешни работи и министерот Чавков, за чудното однесување на органите на редот при синоќешното непречено сквернавење и вандалско уништување на фонтаната на Александар Македонски, од страна на  хулигани, наркомани и Лбт  платеници.

Овој срамен вандалски чин е директно негирање  и омаловажување на Македонската историја  и нема никаква врска со протестите кои се законско право на сите, но уништувањето на било кој објект е вандализам, ист како оној на ИД  во Сирија и води кон анархија, стои во соопштението на ТМРО.