четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 61

ТМРО: Странско мешање за внатрешни работи на една држава се вика протекторат

tmro

Последни вести

За ТМРО одлучувањето и мешањето на мегународната заедница за внатрешни прашања на една независна држава се вика протекторат.

„Немањето капацитет и изнесувањето на секој проблем надвор од својот двор не е добро за имиџот на земјата и тоа подразбира странско мешање за секој случај и иден отворен проблем. Веројатно нема друг пример каде ЕУ решава внатрешен проблем во некоја Европска држава“, се вели во соопштението на партијата.

Најчитани вести