Македонија,Политика

ТМРО: Украинската криза ја отвора Пандорината кутија

ТМРО: Украинската криза ја отвора Пандорината кутија

За ТМРО дезинтегративните процеси кои се на повидок во Украина, ја отвараат Пандорината кутија, која Ќе се рефлектира на Шпанија, Италија, Велика Британија, Балканските земји, но и Македонија, што е нормално најважно за Македонците.

„Дали е случајност или не, но втората светска војна заврши со мировната конференција на Јалта, на Крим,токму таму каде почнува да се прекршува историскиот договор на Сталин, Рузвелт и Черчил, за поствоена Европа со зацртани и непроменливи граници.Ќе биде ли Крим повторно историската одредница каде ќе се утврдува новиот светски поредок,и секако прашањето, ќе има ли сила Македонија, Македонците и Македонската држава самата за себе да одлучува,а не другите за неа,без неа ?“, прашува претседателот на ТМРО, Ванчо Шехтански.