Магазин

Точно на полноќ „Полноќна роза“ пристигна и во Македонија!

Точно на полноќ „Полноќна роза“ пристигна и во Македонија!

„Полноќна роза“ од Лусинда Рајли на македонски, остега и во Матица. Приказна која ги спојува минатото и сегашноста. Повеќеслоен современ роман кој раскажува секојдневни приказни од животот, страници полни со надеж, и верба во љубовта.

Лусинда Рајли родена е во Кралството Британија, но често патува на Блискиот Исток, во посета на својот татко дипломат. Откако се преселува во Лондон, работи како глумица во театар, за телевизии но се појавува и во неколку филмски улоги. Веќе неколку години го пронаоѓа својот мир и спокој на островот Ко Чанг на Тајланд од каде ја создаде и “Последната Роза”.