вторник, 25 јули 2017  |  Вести денес: 36

Тодоров: Ако Уставен суд го укине законот за СЈО, во рок од пет дена треба да се донесе нов Закон

За Специјалното Јавно Обвинителство стои дека доколку Уставниот суд го укине, поништи дел или целиот Закон, тогаш во Целост ќе треба да се донесе нов закон во рок од пет дена кој што во целост ќе биде усогласен со одлуката на Уставниот суд, рече Тодоров.

sjo

Поврзани вести

Вицепремиерот во Владата на Република Македонија и министер за здравство вечерва гостува во Отвореното студио на ТВ НОВА. На прашањето за тоа каков договор постигнале партиите околу Специјалното јавно обвинителство, Тодоров вели:

За Специјалното Јавно Обвинителство стои дека доколку Уставниот суд го укине, поништи дел или целиот Закон, тогаш во Целост ќе треба да се донесе нов закон во рок од пет дена кој што во целост ќе биде усогласен со одлуката на Уставниот суд. И новиот Закон не треба да се засега во опсегот и целите на Обвинителството.

Најчитани вести