Македонија

Тодоров бара одговорност од докторите кои порано си оделе дома

Тодоров бара одговорност од докторите кои порано си оделе дома

Во електронската евиденција стоело дека се на работа, но не биле на работното место.

Според информациите на Сител директори , лекари и медицински сестри од скопските клиники вчера порано си заминале дома, а пациенти чекале за преглед.

Ова вчера во вонредната контрола го констатирале 40-тина инспектори од Министерството и Фондот за здравство.

Сител на една од клиниките го затекна и министерот за здравство.

-Пациентите си чекаа во амбуланта, вели контролор од ФЗОМ.

-Тоа што е петок не треба да си заминуваат порано дома, вели Никола Тодоров, министер за здравство.

Тодоров најави дека ќе побара од сите менаџери на клиниките да проверат каде биле нивните вработени и да бидат преземени соодветни мерки согласно законот.