Македонија

Тодоров: Договор е постигнат, народот ќе одлучи на кој ќе ја даде довербата

Тодоров: Договор е постигнат, народот ќе одлучи на кој ќе ја даде довербата

По постигнувањето на договор за ставање на крај на кризата, Никола Тодоров од преговарачкиот тим на ВМРО-ДПМНЕ, изјави дека е задоволен од она што е договорено и дека конечно граѓаните ќе може преку избори да изберат Влада, да поддржат конкретни проекти наспроти деструкција.

-Задоволен сум затоа што се отвора можност да се организираат фер демократски избори  на кој ќе учествуваат сите и на кој народот ќе одлучи на кој ќе ја даде довербата. Народот ќе може да ги поддржи проектите и дела, градби реформи наместо деструкција уништување и криза. Задоволен сум затоа што со овој договорен се гарантира дека СДСМ ќе биде оневозможена да први масовни партиски чистки во МВР и дека со завршување на изборите завршува и оваа т.н. „пржинска“ Влада.