среда, 26 јули 2017  |  Вести денес: 49

Тодоров: Со инвестиција од 900 илјади евра комплетно го подигаме нивото на кавадаречката болница

Кавадаречката општа болница ќе добие плус уште една операциона сала, ќе добие компјутерска томографија, ќе добие две интензивни неги и на тој начин ќе делува како центар во целиот овој регион, за сите пациенти коишто имаат сериозни здравствени проблеми коишто треба да бидат третирани во општата болница во Кавадарци, изјави за Телевизија Нова вицепремиерот и министер за здравство Никола Тодоров.

тодоров

Поврзани вести

-Имајќи предвид дека во Кавадарци ќе набавиме нов апарат за компјутерска томографија, имајќи предвид дека се договоривме да се стават во функција две нови интензивни неги и тоа една интернистичка интензивна нега и една хируршка интензивна нега, имајќи предвид дека се договоривме да се направи нова операциона сала, затоа што во опремата што треба да се набави се предвидува и набавка на операционен стол со светло и да се изведе централен довод на медицински гасови, практично комплетно го подигаме нивото на кавадаречката болница, рече Тодоров.

Тодоров нагласи и дека инвестицијата во кавадаречката болница ќе чини околу 900 илјади евра.

Најчитани вести