Македонија

Тодоров: Како и секогаш и на овие избори ќе  излеземе со конкретна програма

Тодоров: Како и секогаш и на овие избори ќе  излеземе со конкретна програма

Јас само посакувам кампањата да биде чиста. Да имаме кампања во која што ќе се натпреваруваме со идеи програми. Една кампања  во една зрела демократија, држава во која што полититчарите се натпреваруваат со концепти. Ова го нагласи вицепремиерот во владата на РМ и министер за здравство Никола Тодоров во гостувањето во Отвореното студио на ТВ Нова.

Дали ќе го имаме тоа од другата страна незнам. Од наша страна сигурно ќе го имаме. Како и секогаш ние ќе излеземе со конкретна програма, со проекти со рокови, со буџет, со институции кои што се надлежни за тие проекти и нормално ќе излеземе со програма која што во својот основен фокус ќе ја има економијата, креирањето на нови работни места и инвестиции во здравство, образование,земјоделство… Она што и досега сме го испорачувале на македонската политичка сцена, рече тој.