сабота, 22 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Тодоров во еднодневна работна посета на Софија

nikola-todorov-banskoliev2

Последни вести

Министерот за здравство Никола Тодоров денеска престојува во еднодневна работна посета на Софија, каде што ќе се сретне со бугарскиот министер за здравство Петар Стефанов Москов.

На средбата, соопшти Министерството за здравство, ќе бидат разгледани можностите за унапредување на соработката во здравствениот сектор, особено од аспект на едукација и доусовршување на медицинскиот персонал, а воедно ќе стане збор за континуираните реформи во областа на здравството во двете држави.

Во рамки на посетата, министерот Тодоров ќе се сретне и со проф. д-р Марин Маринов, декан на Медицински факултет при Медицинскиот Универзитет во Софија.

На средбата ќе стане за можноста за едукација на медицински кадар од повеќе области и специјалности, како дел од Програмата на Министерството за здравство за едукација на здравствени работници во реномирани медицински центри во странство.

Најчитани вести