среда, 23 август 2017  |  Вести денес: 41

Скопје ќе добие три нови сообраќајници

Се предвидува изградба на три сообраќајници и тоа подземна сообраќајница кај комплексот Народни банки до Влада на Република Македонија. Една сообраќајница на две нивоа кај трговскиот центар Мавровка и Судската палата и една подземна сообраќајница кај јужниот булевар, вели Никола Тодоров.

Последни вести

Растоварување на сообраќајниот метеж во Скопје е еден од новите проекти кои се предвидени и се дел од програмата „Реално“ на ВМРО-ДПМНЕ.

-Се предвидува изградба на три сообраќајници и тоа подземна сообраќајница кај комплексот Народни банки до Влада на Република Македонија. Една сообраќајница на две нивоа кај трговскиот центар Мавровка и Судската палата и една подземна сообраќајница кај јужниот булевар, вели Никола Тодоров.

Ова е капитална инвестиција од 90-100 милиони евра а средствата за оваа инвестиција ќе бидат обезбедени 90% од Владата, а 10 % од Град Скопје.

Најчитани вести