Македонија

Тодоров: Заев е вазал кој мора да одработува за туѓа агенда

Тодоров: Заев е вазал кој мора да одработува за туѓа агенда

Министерот за здравство и член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Тодоров на вечерашната трибина во Струга рече дека лидерот на СДСМ Зоран Заев е усмеруван од две структури.

– Првата е  една меѓународна невладина организација, која постојано го турка да прави неред и да ја втоне државата, а втората структура е една агентурна мрежа која директно го контролира Заев и тој е вазал кој мора да одработува за туѓа агенда, подвлече Тодоров.

На вечерашната трибина во Струга, на граѓаните од регонот им беа највени и нови проекти за локален развој како што се реконструкција на регионалниот пат Струга-Драслајца-Биџево, рехабилитација на патниот правец Октиси-Белица, како и реконструкција на патот од Струга до Радожда.