Свет

Токио: 4.000 полицајци во потрага по силувач

Токио: 4.000 полицајци во потрага по силувач

Јапонските власти организираа опсежна потрага по лице осомничено за силување кое побегнало во текот на испрашувањето во близина на Токио.

Полицијата мобилизирала 4.000 полицајци, 850 возила, хеликоптери, бродови, кучиња трагачи, по неуспешната потрага за бегалецот во текот на ноќта.

Според полициските наводи, осомничениот 20-годишен Јута Сугимото побегнал од канцеларијата на обвинителот во градот Кавасаки, град во близина на Токио. Тој според неименувани сведоци, успеал да му побегне на чуварот откако излегол од тоалетот.

Според дневниот весник „Санкеи“, полицијата веднаш започнала потрага која досега била неуспешна.

На учениците во околните училишта им било препорачано да не се движат сами по улиците.