Секс

Топ 5 пози за фантастичен оргазам

Топ 5 пози за фантастичен оргазам

Речиси секој маж, колку и да глуми „алфа мажјак“ потајно се плаши дека нема да успее да ја задоволи партнерката за време на сексуалниот однос. Покрај грижата дали ќе и’ се допадне „алатот“ со кој што располага, тие се свесни и дека на жените им е потребно повеќе време за да доживеат оргазам.

Затоа момци, посветете внимание на следните пет пози и дознајте кои се стимулансите за да дојдете до познатата Г точка. Доколку ги примените овие совети сигурно нема да погрешите:

Мисионерска поза

Поза во која мажот е горе, а жената доле, често неоправдано се нарекува досадна. Наспроти желбите за промена и сексуално експериментирање, голем број двојки секогаш се враќаат на мисионерската поза бидејќи при неа мажот полесно ги контролира движењата и може да го продолжи сексуалниот однос.

Уште подобро е ако мажот ее поставено нешто повисоко над жената па пенисот при пенетрацијата биде насочен надолу, наместо нагоре.

Секс додека стоите

TAMABEPA011-670x514

Оваа поза е идеална за да „боцне“ фамозната женска Г точка, која се наоѓа на предниот дел од вагината. Без разлика дали мажот ќе ја придржува жената во вис или таа ќе се потпира на една нога додека со другата се придржува за партнерот оваа поза овозможува длабока пенетрација и интензивен оргазам.

Лажица

whowhoОваа поза е идеална за утрински секс, а предноста е што со многу малку движење и труд дава многу добра стимулација. Во „лажица“ мажот и жената лежат на страна со тоа што тој лежи зад неа. Ако таа ги собере нозете се зголемува триењето и неговото уживање, а истовремено подобро се стимулира клиторисот и Г точката.

Исто така, мажот може со слободната рака дополнително да го стимулира клиторисот. Ако жената го свитка и грбот овозможува длабока пенетрација со поголем агол, така што неговите движење се во насока од нејзините колена кон задникот, а не обратно.

Каубој поза

Тоа е поза во која жената е одозгора без разлика дали со лицето или со грбот е свртена кон партнерот. Идеална е за imagesжени кои сакаат да го имаат главниот збор во сексот. Го оставаат мажот со слободни раце со кои може да го стимулира клиторисот, а освен тоа е многу возбудлива поради единствениот поглед „на акцијата“. Оваа поза е идеална ако уживањето вие поважно од романтиката и нежноста.

Доги стајл

Поза во која жената се наоѓа на „сите четири“, а мажот продира одзади. Врвот на неговиот пенис директно го стимулира чувствителниот преден дел и Г точката. Ако жената во доги стајл ги собере нозете, го зголемува притисокот на клиторисот, а истовреме се зголемува и аголот за длабока пенетрација.

khmer-news-532e7d54368f5

Уште подобро чувство е ако жената го потпре предниот дел од телото, односно лактите, а идеална бидејќи и мажите имаат слободни рацее па може да го стимулираат клиторисот.