Македонија

Топол викенд, в недела 32 степена

Топол викенд, в недела 32 степена

Според прогнозите на УХРМ во недела и во првите денови од наредната седмица не очекуваат температури до 32 степени целзиусови.

Викендов и во првите денови од следната недела под влијание на топла воздушна маса со потекло од Африканскиот континент во Македонија ќе се задржи стабилно, суво и многу топло време за овој период од годината.

Најтопло ќе биде в недела и во првите два дена од наредната седмица кога максималните дневни температури ќе бидат знјачително над просечните и ќе достигнат вредности од 25до 32 степени.