четврток, 29 јуни 2017  |  Вести денес: 26

Традиционален планинарски марш на Матка

matka

Поврзани вести

На Матка денеска ќе се одржи традиционалниот 21. Марш во организација на планинарскиот клуб Видици со поддршка на Граѓанската асоцијација за рекреативно движење – ГАРД.

Маршот ќе почне во 10:05 часот од ресторанот Манастирска пештера во Долна Матка, односно од паркингот на манастирот Света Богородица.

Учесниците на маршот ќе можат да уживаат во новиот амбиент на манастирскиот комплекс Свети Спас, почнувајќи од камбанаријата, кујната, трпезаријата…

Најчитани вести