Балкан

Траект удри во брег во Сплит, повредени неколку патници

Траект удри во брег во Сплит, повредени неколку патници

Траект удрил во брег на пристаништето во Сплит при што повредени биле неколку патници.

Траектот кој допловил од Шолта почнал да маневрира на пристаништето за да ги истовари патниците и возилата. При маневарот му се оштетило едно од цревата за хидрауликата при што останал без управуач и со страната удрил на рампата за истовар.

Нјголем дел од патниците веќе биле во гаражата и се подготвувале да влезат во автомобилите при што паднале на подот.

Итната помош однела четири патници.

Очевидци велат дека вистинска среќа е што некој од авотмобилите не се придвижил и не потиснал некој од патниците меѓу нив.