Македонија

Трајановски и денеска на терен: Се прави увид во Смилковци

Трајановски и денеска на терен: Се прави увид во Смилковци

Градоначалникот на Град Скопје Коце Трајановски и денеска е на терен. Се прави увид на состојбата во едно од најпогодените села- Смилковци.

Низ улиците сè уште може да се забележи механизација која работи онаму каде што има потреба.

Трајановски денеска се сретнаа и разговараше со мештаните на Смилковци.

trajanovski-smilkovci1

-Мора да извлечеме поука од оваа страшна несреќа. Треба да се среди и бетонира она што многу одамна не било средено, а со цел да се избегнат вакви поплави. Ние сега ќе видиме што точно е направено, а што треба да се испланира за понатаму да биде реализирано, им појасни Трајановски на граѓаните во Смилковско.