петок, 18 август 2017  |  Вести денес: 67

Трајановски на средба со бездомници

До сега, во 2016 година со поддршка на Град Скопје, работно се ангажирани 8 лица во јавните претпријатија, а таа практика Градот планира и во иднина да ја продолжи и да им помага на оваа категорија граѓани.

sredba-na-trajanovski-so-bezdomni-lica-2

Последни вести

На првиот работен ден од новата 2017 година, градоначалникот  на Град Скопје, Коце Трајановски, одржа состанок со бездомни лица коишто се заинтересирани и мотивирани да бидат работно ангажирани.

На состанокот со лицата се разговараше за нивното претходно работно искуство и за можностите за нивно вработување и активно придонесување во општеството.

До сега, во 2016 година со поддршка на Град Скопје, работно се ангажирани 8 лица во јавните претпријатија, а таа практика Градот планира и во иднина да ја продолжи и да им помага на оваа категорија граѓани. Со континуирана грижа и вработување на нови лица значително се подобрува квалитетот на животот на овие граѓани во ризик, жители  на Град Скопје.

sredba-na-trajanovski-so-bezdomni-lica-1

На состанокот активно учествуваше и претставник на Црвен крст на Град Скопје, координатор на активностите на Пунктот за бездомни лица во Момин Поток, кој, исто така, секоја година е поддржан со 500.000 денари од Буџетот на Град Скопје.

sredba-na-trajanovski-so-bezdomni-lica-3

 

 

Најчитани вести