Македонија

Трајановски во посета на општина Шуто Оризари

Трајановски во посета на општина Шуто Оризари
Трајановски во посета на општина Шуто Оризари

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, градоначалникот на Општината Шуто Оризари, Елвис Бајрам, Пратеникот со Собранието на Република Македонија, Амди Бајрам, членот на Советот на Град Скопје, Есма Раџепова и директорите на јавните градски претпријатија денеска /05.11.2015 година, четврток/ одржаа средба со претставници на урбаните и месните заедници од општина Шуто Оризари, во рамки на тринаесеттиот циклус посети на општините на Град Скопје.

 – Тука сме денеска  да ги прашаме жителите од оваа општина дали се задоволни од секојдневната работа на јавните претпријатија и дали ги обавуваат нивните дневни работни задачи: дали редовно им доаѓа автобусот, дали редовно се собира сметот и се чистат улиците, дали се задоволни од водо