Македонија

Трајковски: Секој ден, наутро и навечер се врши дезинфекција во поплавените подрачја

Трајковски: Секој ден, наутро и навечер се врши дезинфекција во поплавените подрачја

Мал број на граѓани побарале лекарска помош, станува збор за алергиски кожни реакции, вели градоначалникот на Гази Баба, Тони Трајковски, во гостувањето на ТВ Нова.

-Нема информации за некои потешки заболувања. Секојдневно се врши дезинфекција. Владата донесе одлука во следните 10 дена повеќе пати да се прави дезинфекција на повеќе смени и дење и ноќе. Навечер и наутро се мијат улиците и се прави дезинфекција, вели Трајковски.