Свет

Трамп: САД и сојузниците ќе го поразат радикалниот исламски тероризам

Трамп: САД и сојузниците ќе го поразат радикалниот исламски тероризам

Во говорот одржан при првата посета на седиштето на американската Централна команда во воздухопловната база Мекдил во Тампа на Флорида, Трамп испрати истакна дека Исламска држава е во „кампања на геноцид, правејќи злодела ширум светот“.

– Америка и нејзините сојузници ќе го поразат радикалниот исламски тероризам. И нема да дозволиме да пушти корени на наша земја, порача американскиот претседател.