Свет

Третата ТВ дебата меѓу Трамп и Клинтон ја следеле 70 милиони гледачи

Третата ТВ дебата меѓу Трамп и Клинтон ја следеле 70 милиони гледачи

Првата дебата меѓу двајцата кандидати, која се одржа во септември имала публика од 84 милиони лица и поставила рекорд во историјата на американските избори.Од претходните дебати на кандидатите за претседатели со неа може да се мери само онаа меѓу Џими Картер и Роналд Реган во 1980 година, која била гледана од 80,6 милиони лица.

Втората дебата во овогодишната изборна трка беше гледана од 66,5 милиони лица.

Втората и третата телевизиска дебата вообичаено привлекуваат помалку гледачи од првата, бидејќи голем број избирачи веќе го направиле својот избор во текот на претседателската кампања, која во САД трае повеќе од една година.