Македонија

„Трето полувреме“ ќе го отвори 4. Биенале на израелски и еврејски филм во Франција

„Трето полувреме“ ќе го отвори 4. Биенале на израелски и еврејски филм во Франција

Македонскиот филм „ Трето полувреме “ ќе го отвори 4. Биенале на израелкиот и еврејскиот филм во Нанси, Франција, кое ќе се одржува од утре до 29 ноември, јавува дописникот на МИА од Париз.

На отворањето на Биеналето и на проекцијата на филмот се очекува да присуствува актерот Сашко Коцев, кој игра една од главните машки улоги во филмот на Дарко Митревски.