Секс

Три чудни совети за секс кои некогаш сте ги слушнале

Три чудни совети за секс кои некогаш сте ги слушнале

Сексуалната рутина може лесно да се избегне со неколку едносставни промени. Можеби наредниве совети ќе ви звучат чудно, но науката тврди дека навистина помагаат.

1. Пијте повеќе вода

Дневно треба да пиете 8 чаши вода. Зошто? Дехидратацијатавлијае и на вашиот сексуален нагон, како што и сувоста.

2. Носетe чорапи

Знаеме дека звучи чудно, но според едно истражување, топлите стапала го смируваат мозокот кај жените, кој е одговорен за вознемиреноста и стравот. А со опуштена и мирна глава, лесно ќе доживеете оргазам.

3.  Перница за врат

Не треба да чекате со следното патување за да ја искористите. Искористете ја и ќе бидете изненадени колку е лесно и удобно да направите одредени пози, а и чувството ќе биде интензивно.