Македонија

Три години од крвавиот масакр кај Смилковско езеро

Три години од крвавиот масакр кај Смилковско езеро
Семејствата на четирите убиени момчиња на Смилковското езеро на тригодишниот помен од грозоморниот масакр запалија свеќи на местото на убиствата.
Најблиските на убиените велат дека се разочарани и револтирани од институциите, бидејќи велат дека се сомневаат дека се крие целата вистина за злосторствата.
Родителите бараат и да се забрза екстрадицијата од Косово на двајцата осудени за масакрот.